Register

 


Tânărul Jurnalist al Anului

2018 este ediție aniversară pentru concursul cu premii Tânărul Jurnalist al Anului. Concursul Tânărul Jurnalist al Anului aniversează 20 de ani - o vârstă rotundă, primii laureați fiind desemnați în 1998 - și 18 ediții desfășurate - este, cum ar veni, vârsta maturității.

Premii pentru jurnaliști

De aceea, pe lângă obișnuitele premii de 1.000 euro acordate tinerilor ziariști (sub 35 ani) de presă scrisă, din acest an Tânărul Jurnalist al Anului va introduce și trei premii de excelență pentru cei mai buni trei ziariști, indiferent de vârstă, din presa scrisă, radio și TV, pe care îi propunem modele și mentori ai tinerilor aflați încă la începutul carierei.

Am lansat și un site dedicat concursului de jurnalism: www.tja.ro.

Concursul cu premii Tânărul Jurnalist al Anului se adresează tinerilor ziariști cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.
Ei se vor putea înscrie în concurs începând cu 1 octombrie 2018, cu articole publicate între 1 septembrie 2017 - 30 septembrie 2018.

La început de primăvară am pornit la negocieri cu sponsorii vizând premii pentru următoarele categorii: justiție, investigații, reportaj, cultură, economie, știință&IT, mediu, politică externă. La începutul verii vă vom anunța structura finală a acestei ediții, ce categorii vor fi premiate.

PROIECTE NAŢIONALE

Tânărul Jurnalist al Anului

Concursul „Tânărul Jurnalist al Anului" a fost iniţiat în 1998, cu sprijinul Edipresse AS Romania şi al sponsorului fondator - Vodafone Romania. Este un proiect adresat ziariștilor de presă scrisă până în 35 ani. Vlad Mixich (HotNews.ro), Petrișor Obae (paginademedia.ro), Cristian Ghinea (Dilema VecheCRPE), Cristina HurdubaiaGabriela Lupu (România liberă), Silvia Vrînceanu (Ziarul de Vrancea), Daniel Befu, Liviu Iolu (Adevărul), Andrei Luca Popescu (Gândul.info), Serinela Spătărelu (Ziare.com), criticul de teatru Cristina Modreanu și publicistul Cristian Pătrășconiu sunt printre laureații edițiilor anterioare.

LAUREAŢI

Vezi castigatorii editiilor anterioare

Fiind un premiu pentru tineri, s-a acordat o atenţie deosebită în alegerea membrilor juriului, a acelor oameni capabili să recunoască valoarea. Din convingerea că reputația și credibilitatea acestui concurs este dată de oamenii care îl girează, componența juriilor a ramas în mare parte aceeași de-a lungul timpului.

Gură de oxigen pentru jurnalismul de investigație
Jurnalismul de investigaţie e cu un picior în groapă. E aproape magic când fundaţii străine sau româneşti, cum a fost în cazul meu Freedom House, dau câte o gură de oxigen, vitală, care mai aprinde lumina prin pâcla românească presărată cu şmecheri, absurd şi corupţie. Rolul SIJ a fost să dea această gură de oxigen.
Mircea Opriș, ziarist la Jurnalul Național, autorul investigației Poluarea firmei Continental, este unul dintre laureații programului Supporting Investigative Journalism

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate