Register

Joe BIDEN: Lupta impotriva coruptiei este pur si simplu PATRIOTISM. Coruptia este o alta forma de TIRANIE, un pericol pentru siguranta nationala.

Am văzut țări care au eliminat tiranii, dar apoi au trebuit să lupte ca să-și reia viitorul din mâinile oligarhilor care au rămas după ce tiranii au fost alungați.

Țările care protejeaza statul de drept - prosperă. Cele care nu o fac - nu prosperă; nu performează în economia mondiala, căci locurile de muncă migrează către alte părți. 

Și aceasta este o chestiune de suveranitate și independență, toate sunt subminate cind coruptia influenteaza societatea. 

Coruptia suge puterea natiunii. Este aproape o altă formă a tiraniei. Lupta împotriva corupției este mai mult decât bună-guvernare. Este pur și simplu PATRIOTISM.

Corupția este doar o altă formă de tiranie, un pericol nu doar pentru economie, ci și pentru securitatea națională.

Exista țări care exploatează corupția pentru a putea exercita influențe nefaste și a submina independența țărilor vecine.


Coruptia a devenit un element de politică externă pentru unele țări.

Am văzut asta de curând în Ucraina. Cincisprezece ani de corupție au subminat sistemul de instituții militare, capacitatea țării de a se apăra.

Lupta anticorupție nu reprezintă doar bună-guvernare, ci și posibilitatea de auto-apărare care garantează suveranitatea națională.

Mulți dintre dumneavoastră ați luptat pentru eliminarea corupției și vă felicit pentru asta, România a avut realizări semnificative.

DNA și-a stabilit independența, a trimis 1.000 de cazuri în fața instanței anii trecuți, ANI - peste 6.000 de cazuri de incompatibilitate. Sunt lucruri care mai trebuie făcute.

Nu e de mirare că instituțiile dumneavoastră anticoruptie sunt cotate ca fiind cele mai de încredere pentru România.

Ați ales un presedinte al Curții Supreme care să apere independența judecătorilor, să vorbească în fața puterii.

Corupția e o problema grea și complexă în orice țară, dar poate fi rezolvată.

Vă îndemn ferm să faceți pasi înainte.

Cereți instituțiilor judiciare să fie libere de influență politică, insistați că nimeni, dar nimeni nu este deasupra legii.

(fragmente din discursurile rostite de Vicepreședintele SUA Joe Biden la după întâlnirea cu Președintele Traian Băsescu și în discursul de la Palatul Cotroceni)

PROIECTE NAŢIONALE

 

 

Să arătăm şi ceea ce nu se vede, şi ceea ce nu se spune
Întâlnirea cu jurnalişti din întreaga ţară, fiecare reprezentând, în concepţia mea idealistă, centre de rezistenţă în acest domeniu, edificat în ultimii ani tot mai mult pe nisipuri mişcătoare, a fost ca o pilulă miraculoasă care nu m-a vindecat de pesimism, dar mi-a întărit credinţa că nu e corect faţă de noi să abandonăm să arătăm şi ceea ce nu se vede şi ceea ce nu se spune.
Ligia Voro de la TV Târgu Mureș este laureată a programului Supporting Investigative Journalism pentru investigaţia Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Tîrgu-Mureş – Analize la suprapreţ

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate