Register

Coalitia de guvernare din Romania s-a rupt/ PNL a votat iesirea ministrilor sai din cabinet si cere demisia premierului Ponta

Conducerea PNL a adoptat, marti seara, rezolutia privind iesirea liberalilor de la guvernare. "Prin incalcarea repetata si flagranta, la un prag inacceptabil, a unor elemente de alcatuire a Guvernului de catre premierul Ponta, PNL a decis sa puna capat unei crize prelungite artificial de premier (...) retragerea ministrilor sai din acest Cabinet, impreuna cu demisia tuturor demnitarilor PNL: secretari de stat, sefi de agentii, pozitii asimilate. Ministrii nostri, maine pana in ora 12, isi vor depune oficial demisia la registratura Guvernului. A doua decizie e de a solicita demisia lui Victor Ponta din functia de premier", a anuntat Crin Antonescu dupa sedinta Delegatiei Permanente a PNL.
- Ii cerem lui Victor Ponta sa-si dea demisia. Victor Ponta a primit mandatul si apoi investitura ca prim-ministru in fruntea unui guvern al USL din care si liberalii faceau parte, in urma unui vot al romanilor "coplesitor majoritar", cu un program politic la care si liberalii au avut contributia lor.
-Situatia din USL nu mai putea continua. Ni s-a parut cinstit sa nu prelungim un festival al ipocriziei, ci sa avem curajul sa constatam ceea ce este categoric adevarat: USL nu mai exista. Nu mai exista pentru ca nu mai urmaream impreuna ceea ce stabilisem.
-Ministrii nostri si-au anuntat demisia din punct de vedere politic. Ministrii, secretarii de stat si sefii de agentii liberali, adica demnitarii partidului, vor demisiona, practic, pana miercuri la 12.00, cand isi vor depune demisiile scrise la secretariatul Guvernului.

Articol preluat de pe euractiv.ro

PROIECTE NAŢIONALE

 

 

Să arătăm şi ceea ce nu se vede, şi ceea ce nu se spune
Întâlnirea cu jurnalişti din întreaga ţară, fiecare reprezentând, în concepţia mea idealistă, centre de rezistenţă în acest domeniu, edificat în ultimii ani tot mai mult pe nisipuri mişcătoare, a fost ca o pilulă miraculoasă care nu m-a vindecat de pesimism, dar mi-a întărit credinţa că nu e corect faţă de noi să abandonăm să arătăm şi ceea ce nu se vede şi ceea ce nu se spune.
Ligia Voro de la TV Târgu Mureș este laureată a programului Supporting Investigative Journalism pentru investigaţia Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Tîrgu-Mureş – Analize la suprapreţ

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate