Register

Victor PONTA: Proiectul Roșia Montană este închis

Premierul Victor Ponta a declarat luni că proiectul de exploatare a aurului de la Roșia Montană "este închis" și că protestele de stradă și-au atins scopul. Victor Ponta a precizat, vizibil supărat, că nu a existat în USL o discuție despre respingerea acestui proiect, "dar s-au antepronunțat liderii".
Primul ministru a precizat că s-a deplasat la Parlament pentru a se "asigura că dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi (proiectul de lege privind Roșia Montană) se respinge, la fel va fi și la cameră". 

Anunțul premierului vine la o oră după ce Crin Antonescu a declarat că se opune proiectului. Ședinta birourilor permanente ale Senatului și Camerei pentru înființarea unei comisii speciale pentru Roșia Montană, programată pentru luni, a fost anulată după declarațiile celor doi lideri USL.

Video Crin Antonesc: Proiectul Roșia Montană trebuie respins

Continuarea știrii și declarația VIDEO a premierului pe hotnews.ro

PROIECTE NAŢIONALE

 

 

Presa română încă are resurse de a produce investigații relevante. E meritul ziariștilor.
Acest program mi-a arătat că, în pofida uriaşelor dificultăți cu care se confruntă, presa română încă are resurse de a produce investigații relevante şi de mare interes public. Sau poate ar trebui să spun că e mai degrabă meritul ziariştilor, decât al presei ca atare.
Liviu Avram, redactor șef adjunct al ziarului Adevărul, este trainer în cadrul proiectului Supporting Investigative Journalism derulat de Freedom House Romania

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate