Register

Victor PONTA: partidele nu au vrut modificări constituţionale pentru a uşura confiscările extinse

Victor PONTAVictor PONTAVictor Ponta a declarat că PNL, PDL, PSD nu au vrut modificarea articolului din Constituţie pentru a uşura confiscările extinse a bunurilor provenite din infracţiuni. Este vorba de opoziţia parlamentarilor de a elimina articolul care prezumă că averea a fost dobândită licit, motiv pentru care nu se pot verifica şi confisca marile averi suspectate a fi dobândite nelegal.


Monica MACOVEI
Monica MACOVEI
Monica Macovei
, europarlamentar, a reuşit să impună în comisia LIBE a Parlamentului European un raport care admite confiscarea averilor dobândite prin infracţiuni chiar dacă persoana suspectă nu a fost condamnată la închisoare. România, prin opoziţia parlamentarilor, nu pare a fi dispusă să se alinieze tendinţelor europene. Mai mult, parlamentarii  au intenţia să se opună unei tentinţe care va deveni practică europeană obligatorie. 

 Astăzi, comisia parlamentară a transmis Forumului Constituţional propunerile partidelor  de revizuire a Constituţiei. Forumul urmează să facă un raport pe acest proiect.

Citește articolul în original aici

PROIECTE NAŢIONALE

 

 

Informații aduse din întuneric la lumină
Pentru mine, acordarea acestui premiu de către Freedom House reprezintă o asumare publică a acestei renumite entități non-guvernamentale a importanței aspectelor aduse din întuneric la lumină în legătură cu modul cum familia liderului (tânăr) celui mai puternic partid politic din România are contracte de zeci de milioane de euro cu statul, precum și a asocierii cu oameni de afaceri cunoscuți prin apropierea lor de șeful statului și de soțul pretendentei la șefia principalului partid de opoziție.
Daniel Befu este jurnalist la România Liberă. A câștigat premiul cel mare în cadrul proiectului "Supporting Investigative Journalism" pentru investigația Traseul banilor publici spre conturile familiei Ponta.

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate