Register

Ca urmare a investigației RISE Project/OCCRP: gigantul Ericsson, investigat în SUA

Ca urmare a investigațiilor RISE Project - OCCRP, arbitrul american al pieţei de capital, ­Securities and Exchange Commission (SEC), ­a demarat o investigaţie împotriva gigantului telecom Ericsson. SEC investighează schema globală prin care grupul suedez şi-­a plătit agenţii din întreaga lume, inclusiv România, potrivit agenţiei Bloomberg.

RISE Project a publicat mai mult documente, începând cu noiembrie 2012, privind procesul pe care gigantul telecom i l­-a intentat fostului său executiv de la Bucureşti, Thomas Lundin, pe care îl acuză că a deturnat peste 7 milioane de euro din banii companiei, în perioada 1996­-2003 cât a coordonat activităţile din România. În martie OCCRP, platformă internaţională la care este afiliată RISE Project, a publicat şi varianta extinsă în limba engleză cu detaliile mecanismului intern al Ericcson de plată a agenţilor companiei­, denumit Worldwide Commission Scheme (WCS).

Fredrik Hallstan a declarat astăzi pentru Rise Project/OCCRP că Ericsson a primit o solicitare, în luna martie 2013, ca să furnizeze SEC informaţii legate de politica şi procedurile anticorupţie ale companiei: “Ericcson  cooperează deplin cu SEC şi va furniza toate informaţiile solicitate”.

Citeste intreg articolul aici

PROIECTE NAŢIONALE

 

 

Există câteva experienţe formatoare
Există câteva experienţe formatoare pe care fiecare jurnalist ar trebui să le trăiască în carieră, iar stagiul într-o redacţie renumită din Occident este una dintre aceste experienţe. Toată recunoştinţa mea pentru oamenii minunaţi de la Freedom House, Comisiei Europene şi sponsorilor.
Bogdan Oprea este consilier de stat al Președintelui României, jurnalist, câștigător al al grantului „Bursele europene. Jurnaliști în dialog” în 2010

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate