Register

FHR invitată la Toolkit-ul pentru Bună Guvernare, organizat de Societatea Academică din România

Fundația Freedom House continuă să susțină jurnalismul de investigație, această specie a mass-media (neînțeleasă, nedigerabilă și netolerată încă de baroni locali, corupți de profesie și personaje cripto-comuniste), extrem de importantă pentru o țară cu multiple repere confuze, ca România; ca atare, directorul Freedom House România, d-na Cristina Guseth, a moderat, la invitația Societății Academice din România, un panel cu trei jurnaliști de investigație și un expert Activewatch (Ionuț Codreanu), care au discutat despre investigații de presă în legătură cu fondurile europene.

Astfel, Daniel Befu (câștigător al marelui premiu Freedom House, din cadrul programului ”Supporting Investigative Journalism”), jurnalist la România Liberă, a avut o prezentare cu titlul ”De ce iubesc politicienii politica”, în care a probat faptul că firma cumnatului lui Victor Ponta, ”Grossman Enginneering Group”, are afaceri nu doar cu grupul băsist Golden Blitz, ci și cu statul român, uneori cu finanțări din fonduri europene (în ultimii 5 ani, cca 26 de astfel de contracte, cu o valoare de aprox 100 milioane de lei). 

Citiți tot articolul aici

PROIECTE NAŢIONALE

 

 

Oameni care tac şi fac
Freedom House mi-a reamintit că mass-media poate schimba lucruri. Mi-a readus aminte că e firesc să pui întrebări şi să primeşti răspunsuri. Prin Freedom House am intrat în contact cu oameni faini care au mize la fel de faine. Oameni care tac şi fac.
Ana Poenariu este jurnalistă la DIGI24. A câştigat premiu pentru jurnalism de investigaţie în cadrul proiectului Supporting Investigative Journalism pentru ancheta din 2012 Țiganii care au tocat banii pentru romi

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate