Register

Ambasada OLANDEI susține participarea magistraților din Republica Moldova în proiectul de combatere a fraudei în achiziții

Șase judecători din Republica Moldova au participat la ultimele două seminare din cele 14 ale proiectului european „Combaterea fraudei în achizițiile publice”. Între magistrații participanți din Republica Moldova au fost și domnii Toma Nadejda și Petru Moraru, judecători la Curtea Supremă de Justiție. 
Aceste ultime două seminare s-au desfășurat cu sprijinul financiar oferit de Ambasada Olandei la București, în cadrul proiectului „Cooperare transnațională pentru reforma sistemului de justiție din Moldova: Pregătire pentru magistrați moldoveni în domeniile combaterii fraudei în achiziții publice și implementarii confiscării extinse”.

Seminarul de la Craiova, desfășurat între 8 și 10 octombrie 2014, a reunit șase judecători de drept penal, șapte judecători de drept contencios - administrativ, între care doamna Eugenia Marin, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, patru procurori și opt ofițeri operativi din cadrul IGPR și DNA. Pe lângă aceștia, la acest seminar au participat și trei alți judecători din Republica Moldova. 

Ultimul seminar al proiectului s-a desfășurat între 15 și 17 octombrie 2014, în apropiere de București, la Pitaru - locul de...  articol integral

PROIECTE NAŢIONALE

WATCHDOG

19-02-2019

Press release: a group of 25 NGOs are acting together in order to bring into the international community’s attention the Țandarei case

Your Excellency,  As members of the civil society, we, a group of 25 Romanian and international NGOs that fight against corruption and organised crime, are acting together in order to bring into the international community’s attention the Țandarei case on trafficking in minors.

 

 

Presa română încă are resurse de a produce investigații relevante. E meritul ziariștilor.
Acest program mi-a arătat că, în pofida uriaşelor dificultăți cu care se confruntă, presa română încă are resurse de a produce investigații relevante şi de mare interes public. Sau poate ar trebui să spun că e mai degrabă meritul ziariştilor, decât al presei ca atare.
Liviu Avram, redactor șef adjunct al ziarului Adevărul, este trainer în cadrul proiectului Supporting Investigative Journalism derulat de Freedom House Romania

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate