Register

 


Trei zile de inscrieri la sectiunile JUSTITIE si MEDIU. Liviu Avram, Paul Radu si Laura Stefan - in componenta juriului pentru sectia Justitie

Am decis prelungirea până joi, 23 octombrie inclusiv, a termenului limită pâna la care va puteți înscrie la secțiunea Justiție și Stat de drept, susținută de Fundatia Konrad Adenauer - Programul Media Europa de Sud-Est. De asemenea, redeschidem tot până în 23 octombrie secțiunea Mediu/Ecologie, sponsorizată de Eco-Rom Ambalaje. 

Juriul care va decide câștigătorul Marelui Premiu la secțiunea Justiție și Stat de drept:
- Liviu AVRAM - redactor-șef adjunct Adevărul,
- Paul RADU - directorul RISE Project,
- Laura ȘTEFAN - expert anticorupție al Expert Forum.   

Condițiile înscrierii rămân aceleași:
- candidații trebuie să trimită maximum trei articole pe care le consideră relevante pentru domeniul Justiție și Stat de drept sau pentru domeniul Mediu/Ecologie
- publicate in print sau online în 2013,
- trebuie să fi avut sub 35 de ani la data publicării articolelor cu care se înscriu,
- articole care nu au mai fi fost înscrise la alte concursuri.

Articolele (link, textul integral și PDF) și un CV al candidatului trebuie trimise în format electronic (textul integral, link și PDF) la  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , cu Cc This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 27 noiembrie 2014. Cu această ocazie va fi decernat Marele Premiu de 1.000 Euro pentru fiecare dintre cele patru secțiuni ale ediției din acest an.

Persoană de contact:
Tudor BĂDILĂ - 0731.909.909, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PROIECTE NAŢIONALE

Tânărul Jurnalist al Anului

Concursul „Tânărul Jurnalist al Anului" a fost iniţiat în 1998, cu sprijinul Edipresse AS Romania şi al sponsorului fondator - Vodafone Romania. Este un proiect adresat ziariștilor de presă scrisă până în 35 ani. Vlad Mixich (HotNews.ro), Petrișor Obae (paginademedia.ro), Cristian Ghinea (Dilema VecheCRPE), Cristina HurdubaiaGabriela Lupu (România liberă), Silvia Vrînceanu (Ziarul de Vrancea), Daniel Befu, Liviu Iolu (Adevărul), Andrei Luca Popescu (Gândul.info), Serinela Spătărelu (Ziare.com), criticul de teatru Cristina Modreanu și publicistul Cristian Pătrășconiu sunt printre laureații edițiilor anterioare.

LAUREAŢI

Vezi castigatorii editiilor anterioare

Fiind un premiu pentru tineri, s-a acordat o atenţie deosebită în alegerea membrilor juriului, a acelor oameni capabili să recunoască valoarea. Din convingerea că reputația și credibilitatea acestui concurs este dată de oamenii care îl girează, componența juriilor a ramas în mare parte aceeași de-a lungul timpului.

Să arătăm şi ceea ce nu se vede, şi ceea ce nu se spune
Întâlnirea cu jurnalişti din întreaga ţară, fiecare reprezentând, în concepţia mea idealistă, centre de rezistenţă în acest domeniu, edificat în ultimii ani tot mai mult pe nisipuri mişcătoare, a fost ca o pilulă miraculoasă care nu m-a vindecat de pesimism, dar mi-a întărit credinţa că nu e corect faţă de noi să abandonăm să arătăm şi ceea ce nu se vede şi ceea ce nu se spune.
Ligia Voro de la TV Târgu Mureș este laureată a programului Supporting Investigative Journalism pentru investigaţia Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Tîrgu-Mureş – Analize la suprapreţ

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate