Register

 


Regulament şi condiţii de participare la concursul TJA 2011, Ediţia a XIV-a, 2012

Pentru înscrierea la noua ediție a concursului, candidaţii sunt invitaţi să trimită 3 articole, publicate în ediţiile print sau online, în cursul anului 2011.

Fiecare articol trebuie însoţit, după caz de un scan sau o fotocopie şi un link – în cazul articolelor online, vor fi acceptate exclusiv cele publicate pe site-uri de specialitate. Articolele trebuie să fie la prima participare la un concurs de acest gen.

Candidaţii se pot înscrie la o singură secţiune a concursului. De asemenea, candidaţii care au câştigat Marele Premiu în cadrul ediţiilor anterioare ale concursului nu se mai pot înscrie.

Există două modalități de înscriere:
prin poştă: Freedom House România, Bd. Ferdinand, nr.125, sector 2, cod poştal 021396, Bucureşti
prin e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jurizare şi premiere:
Selecţia articolelor va fi făcută de un juriu specializat, format din persoane cu experienţă în mass-media. Juriul va avea în vedere tehnica jurnalistică, precum şi capacitatea jurnaliştilor de a genera subiecte şi dezbateri pe marginea temelor abordate.

Pentru fiecare secţiune se va oferi un Mare Premiu în valoare de 4.000 lei.

În cazul în care juriul ajunge la concluzia că niciun articol înscris la o anumită secţiune nu întruneşte calităţile aşteptate, nu se va acorda niciun premiu, urmând ca suma respectivă să fie returnată sponsorului.

În luna iulie, Freedom House România, Ringier România şi reprezentanţii sponsorilor vor face cunoscuţi câştigătorii în cadrul unei ceremonii de premiere care va fi preluată de partenerii media.

PROIECTE NAŢIONALE

Tânărul Jurnalist al Anului

Concursul „Tânărul Jurnalist al Anului" a fost iniţiat în 1998, cu sprijinul Edipresse AS Romania şi al sponsorului fondator - Vodafone Romania. Este un proiect adresat ziariștilor de presă scrisă până în 35 ani. Vlad Mixich (HotNews.ro), Petrișor Obae (paginademedia.ro), Cristian Ghinea (Dilema VecheCRPE), Cristina HurdubaiaGabriela Lupu (România liberă), Silvia Vrînceanu (Ziarul de Vrancea), Daniel Befu, Liviu Iolu (Adevărul), Andrei Luca Popescu (Gândul.info), Serinela Spătărelu (Ziare.com), criticul de teatru Cristina Modreanu și publicistul Cristian Pătrășconiu sunt printre laureații edițiilor anterioare.

LAUREAŢI

Vezi castigatorii editiilor anterioare

Fiind un premiu pentru tineri, s-a acordat o atenţie deosebită în alegerea membrilor juriului, a acelor oameni capabili să recunoască valoarea. Din convingerea că reputația și credibilitatea acestui concurs este dată de oamenii care îl girează, componența juriilor a ramas în mare parte aceeași de-a lungul timpului.

Cei care au câștigat și-au confirmat mai târziu valoarea
Cei care au câştigat de-a lungul timpului şi-au confirmat mai târziu valoarea, dovedind că selecţia este făcută într-un mod foarte riguros. Pentru mine a însemnat un plus de credibilitate ca jurnalist.
Serinela Spătărelu este director al Ziare.com, laureat al premiului „Tânărul Jurnalist al Anului” în 2003

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate