Register

 


Festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului TJA 2011, Ediţia a XIV-a, 2012

Freedom House Romania şi Edipresse AS România, cu sprijinul Vodafone – sponsor fondator, UniCredit Ţiriac Bank şi ECO-ROM Ambalaje, au premiat joi, 19 iulie 2012, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Institutul Cultural Român, câştigătorii celei de-a XIV-a ediţii a concursului „Tânărul Jurnalist al Anului”.

În acest an, concursul a fost împărţit în 4 secţiuni:

  • ACTUALITATE INTERNĂ/SOCIAL (susţinută de Vodafone România)

  • TELECOM & GADGETS (susţinută de Vodafone România)

  • FINANŢE (susţinută de UniCredit Ţiriac Bank)

  • MEDIU/ECOLOGIE (susţinută de ECO-ROM Ambalaje)

Pentru fiecare dintre cele 4 secţiuni din concurs, juriul a selectat un număr de nominalizaţi, dintre care s-a ales, mai apoi, câştigătorul Marelui Premiu, în valoare de 4000 Lei.
 
Câștigătorii au fost: Cătălin HOPULELE (Opinia veche), Alina MOSCALU (Revista Kamikaze), Andrada FISCUTEAN (PRO FM Bucureşti), Răzvan – Tiberiu MUREŞAN (EDIAFAX GROUP – Business Magazin), Oana DAN (TVR Info).
Jurnaliştii au fost desemnaţi câştigători ai concursului Tânărul Jurnalist al Anului 2011 în urma unui proces de jurizare care a urmărit tehnica jurnalistică, scriitura, capacitatea de analiză. Acurateţea documentării, precum şi capacitatea de a identifica subiecte de interes public au fost, de asemenea, puncte importante în selecţia nominalizaţilor şi apoi a câştigătorilor.

PROIECTE NAŢIONALE

Tânărul Jurnalist al Anului

Concursul „Tânărul Jurnalist al Anului" a fost iniţiat în 1998, cu sprijinul Edipresse AS Romania şi al sponsorului fondator - Vodafone Romania. Este un proiect adresat ziariștilor de presă scrisă până în 35 ani. Vlad Mixich (HotNews.ro), Petrișor Obae (paginademedia.ro), Cristian Ghinea (Dilema VecheCRPE), Cristina HurdubaiaGabriela Lupu (România liberă), Silvia Vrînceanu (Ziarul de Vrancea), Daniel Befu, Liviu Iolu (Adevărul), Andrei Luca Popescu (Gândul.info), Serinela Spătărelu (Ziare.com), criticul de teatru Cristina Modreanu și publicistul Cristian Pătrășconiu sunt printre laureații edițiilor anterioare.

LAUREAŢI

Vezi castigatorii editiilor anterioare

Fiind un premiu pentru tineri, s-a acordat o atenţie deosebită în alegerea membrilor juriului, a acelor oameni capabili să recunoască valoarea. Din convingerea că reputația și credibilitatea acestui concurs este dată de oamenii care îl girează, componența juriilor a ramas în mare parte aceeași de-a lungul timpului.

Informații aduse din întuneric la lumină
Pentru mine, acordarea acestui premiu de către Freedom House reprezintă o asumare publică a acestei renumite entități non-guvernamentale a importanței aspectelor aduse din întuneric la lumină în legătură cu modul cum familia liderului (tânăr) celui mai puternic partid politic din România are contracte de zeci de milioane de euro cu statul, precum și a asocierii cu oameni de afaceri cunoscuți prin apropierea lor de șeful statului și de soțul pretendentei la șefia principalului partid de opoziție.
Daniel Befu este jurnalist la România Liberă. A câștigat premiul cel mare în cadrul proiectului "Supporting Investigative Journalism" pentru investigația Traseul banilor publici spre conturile familiei Ponta.

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate