Register

 


Lansăm cea de-a XV-a ediție a concursului „Tânărul Jurnalist al Anului”

Se mai poate face jurnalism de calitate într-o presă sufocată de moguli? Într-o presă în care au fost aruncate în aer barierele dintre opinie și propagandă, dintre investigație și santaj? Noi credem că DA. 

Freedom House România și Ringier România anunță deschiderea înscrierilor pentru concursul „Tânărul Jurnalist al Anului”, o competiție care promovează excelența în jurnalism, deschisă ziariștilor tineri, cu premii de 1.000 Euro pentru fiecare secțiune.

În acest an, „Tânărul Jurnalist al Anului” pornește la drum cu trei secțiuni:

Economie/Finanțe/Bănci – sponsorizată de UniCredit Țiriac Bank
Actualitate internă – sponsorizată de E.ON
Mediu/Ecologie – sponsorizată de Eco-Rom Ambalaje


Pot participa tinerii jurnaliști de presă scrisă care trimit până în 28 iulie 2014 maximum trei articole pe care le-au publicat în 2013 (în print sau on-line) relevante pentru secțiunile aflate în concurs.

Concursul este dedicat celor sub 35 de ani, aceasta însemnând că articolele înscrise în concurs trebuie să fi fost publicate înainte de împlinirea vârstei de 35 de ani.

Este permisă înscrierea la o singură secțiune.

De asemenea, articolele trimise pentru „Tânărul Jurnalist al Anului” nu trebuie să mai fi fost înscrise la alt concurs


prin mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cu titlul mail-ului:
Nume Prenume Sectiunea
Mail-ul trebuie sa conțină: articolul în format digital (cu link către articolul online sau PDF) și CV

sau

prin poștă:  
FREEDOM HOUSE ROMÂNIA,
Bd. Ferdinand, nr.125, București
(trei exemplare din fiecare articol si CV)

Informații suplimentare pe: www.freedomhouse.ro/tja

Freedom House România va adăuga și alte secțiuni pe măsură ce va convinge sponsori puternici că stat de drept și economie liberă nu pot exista fără ziariști curajoși și profesioniști. 


Persoană de contact:

Tudor BĂDILĂ
Asistent proiecte
Freedom House România 
0728.064.100
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


PROIECTE NAŢIONALE

Tânărul Jurnalist al Anului

Concursul „Tânărul Jurnalist al Anului" a fost iniţiat în 1998, cu sprijinul Edipresse AS Romania şi al sponsorului fondator - Vodafone Romania. Este un proiect adresat ziariștilor de presă scrisă până în 35 ani. Vlad Mixich (HotNews.ro), Petrișor Obae (paginademedia.ro), Cristian Ghinea (Dilema VecheCRPE), Cristina HurdubaiaGabriela Lupu (România liberă), Silvia Vrînceanu (Ziarul de Vrancea), Daniel Befu, Liviu Iolu (Adevărul), Andrei Luca Popescu (Gândul.info), Serinela Spătărelu (Ziare.com), criticul de teatru Cristina Modreanu și publicistul Cristian Pătrășconiu sunt printre laureații edițiilor anterioare.

LAUREAŢI

Vezi castigatorii editiilor anterioare

Fiind un premiu pentru tineri, s-a acordat o atenţie deosebită în alegerea membrilor juriului, a acelor oameni capabili să recunoască valoarea. Din convingerea că reputația și credibilitatea acestui concurs este dată de oamenii care îl girează, componența juriilor a ramas în mare parte aceeași de-a lungul timpului.

Jurnalismul devine tragic abia când nu mai găseşti sensul luptei cu morile de vânt
Jurnalismul devine tragic abia când reporterul nu mai găseşte sensul luptei cu morile de vânt - publicul nu merită, nu se poate schimba nimic, sunt toţi o apă şi-un pământ. Timp de o lună, însă, am intrat în joc, am regăsit sensul, am muncit ca un câine şi a ieşit ceva mişto.
Vlad Ursulean de la România Liberă este unul dintre laureații proiectului Supporting Investigative Journalism pentru investigaţia Cutremurele şi clădirile care le aşteaptă

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate