Register

Inițiativa pentru o Justiție Curată

 


Program derulat în parteneriat de Expert Forum, Centrul Român de Politici Europene și Freedom House RomâniaInitiativa pentru o Justitie Curata (IJC) a fost lansata în 2007 sub egida Coalitiei pentru o Guvernare Curata formată atunci din şapte ONG-uri (Academia de Advocacy, Alianţa Civică, Asociaţia Societatea pentru Justiţie – SoJust, Freedom House România, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Academică din România, Societatea Timişoara). Din 2011 Freedom House Romania si Expert Forum au organizat actiunile derulate de IJC, iar din 2014 CRPE s-a alăturat acestor eforturi. 

Cele trei organizaţii care și-au asumat derularea activităţilor Initiativei pentru o Justiţie Curată (IJC) - Expert Forum, Freedom House România şi  Centrul Român de Politici Europene - au participat între 5-8 iulie 2015 la un team building desfăşurat la Fundăţica (jud. Braşov).

Membrii organizațiilor au dezbătut strategia IJC, au discutat problemele financiare, prevederile legislative și exigențele de raportare beneficiind de experiența auditorului financiar Ioana Prioteasa și au explorat alături de expertul slovac Eduard Marcek - șeful Slovak Fundraising Centre - posibilități de strângere de fonduri pentru cauze dificile.   

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

PROIECTE NAŢIONALE

Inițiativa pentru o Justiție Curată

Inițiativa pentru o Justiție Curată este un aliat puternic și de încredere în lupta contra corupției. IJC exprimă public poziții de fiecare dată când statul de drept este amenințat ori reforma justiției e pusă sub semnul întrebării.

EXPERŢI

http://old.freedomhouse.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/Laura-Stefangk-is-162.jpg

Laura ŞTEFAN

Laura ŞTEFAN este coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum, consultant internaţional în reforma statului de drept al Comisiei Europene şi Consiliului Europei
Pagina personala

http://old.freedomhouse.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/Dan-Tapalagagk-is-162.jpg

Dan TĂPĂLAGĂ

Dan TĂPĂLAGĂ este editor coordonator al Hotnews.ro, autor al cărţii "Preţul adevărului. Un procuror în luptă cu sistemul", o carte de dialoguri cu Daniel Morar
Pagina personala

http://old.freedomhouse.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/sorin-ionitagk-is-162.jpg

Sorin IONIŢĂ

Sorin IONIŢĂ este preşedintele Expert Forum, consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani
Pagina personala

http://old.freedomhouse.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/Cristian-Ghineagk-is-162.jpg

Cristian GHINEA

Cristian GHINEA este director CRPE. A studiat guvernare europeană la London School of Economics. Este autor al cărţii "Eu votez DNA! De ce merită să apărăm instituţiile anticorupţie"
Pagina personala

Inițiativa pentru o Justiție Curată a demarat cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei la București. În 2008, IJC a fost continuată prin finanțarea acesteia de catre Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust), pe o perioada de doi ani. Ulterior, Ambasada Statelor Unite la București și FDSC au sprijinit financiar proiecte ale Inițiativei pentru o Justiție Curată.

Jurnalismul devine tragic abia când nu mai găseşti sensul luptei cu morile de vânt
Jurnalismul devine tragic abia când reporterul nu mai găseşte sensul luptei cu morile de vânt - publicul nu merită, nu se poate schimba nimic, sunt toţi o apă şi-un pământ. Timp de o lună, însă, am intrat în joc, am regăsit sensul, am muncit ca un câine şi a ieşit ceva mişto.
Vlad Ursulean de la România Liberă este unul dintre laureații proiectului Supporting Investigative Journalism pentru investigaţia Cutremurele şi clădirile care le aşteaptă

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate