Register

 


12 finaliști și patru premianți

Cele patru jurii specializate au decis 12 finaliști ai ediției din acest an a concursului Tânărul Jurnalist al Anului.

Miercuri seară îi vom anunța pe cei patru mari câștigători ai premiilor de câte 1.000 de euro pentru fiecare dintre secțiunile acestei editții aniversare - a XV-a:

- Justiție și Stat de drept - sustinător Fundația Konrad Adenauer - Programul Media Europa de Sud-Est
componența juriului: Liviu Avram (Adevărul), Paul Radu (RISE Project), Laura Ștefan (Expert Forum) 

- Actualitate internă - sponsor E.ON,
componența juriului: Brîndușa Armanca (TVR Timișoara), Alexandru Lăzescu (Ziarul de Iași), Andreea Pora (Revista 22)

- Mediu & Ecologie - sponsor ECO-ROM Ambalaje,
componența juriului: Cristian Lascu (National Geographic), Sabina Fati (România liberă), Răzvan Mureșan (Business Magazin)

- Economie, finanțe & bănci - sponsor UniCredit Țiriac Bank
componența juriului: Dan Suciu (Banca Națională a României), Serinela Spătărelu (Ziare.com), Lidia Moise (TVR)

Vom redescoperi puterea ziariștilor care își prețuiesc profesia și nu fac negoț cu ea într-o presă sufocată de moguli. 

Festivitate va fi animată de Alexandru (DUCU) HÂNCU - acum Kamikaze, reputat jurnalist al BBC World Service pe când mai trăia secția română, Academia Cațavencu și Happy Fish, și, în timpul liber, atacant al celei mai tari echipe de fotbal cu gura de la SportFM - Autobaza Sportivă Kamikaze și agent acoperit al Serviciului Român de Comedie.

Lista cu cei 71 de câștigători ai edițiilor anterioare

PROIECTE NAŢIONALE

Tânărul Jurnalist al Anului

Concursul „Tânărul Jurnalist al Anului" a fost iniţiat în 1998, cu sprijinul Edipresse AS Romania şi al sponsorului fondator - Vodafone Romania. Este un proiect adresat ziariștilor de presă scrisă până în 35 ani. Vlad Mixich (HotNews.ro), Petrișor Obae (paginademedia.ro), Cristian Ghinea (Dilema VecheCRPE), Cristina HurdubaiaGabriela Lupu (România liberă), Silvia Vrînceanu (Ziarul de Vrancea), Daniel Befu, Liviu Iolu (Adevărul), Andrei Luca Popescu (Gândul.info), Serinela Spătărelu (Ziare.com), criticul de teatru Cristina Modreanu și publicistul Cristian Pătrășconiu sunt printre laureații edițiilor anterioare.

LAUREAŢI

Vezi castigatorii editiilor anterioare

Fiind un premiu pentru tineri, s-a acordat o atenţie deosebită în alegerea membrilor juriului, a acelor oameni capabili să recunoască valoarea. Din convingerea că reputația și credibilitatea acestui concurs este dată de oamenii care îl girează, componența juriilor a ramas în mare parte aceeași de-a lungul timpului.

Să arătăm şi ceea ce nu se vede, şi ceea ce nu se spune
Întâlnirea cu jurnalişti din întreaga ţară, fiecare reprezentând, în concepţia mea idealistă, centre de rezistenţă în acest domeniu, edificat în ultimii ani tot mai mult pe nisipuri mişcătoare, a fost ca o pilulă miraculoasă care nu m-a vindecat de pesimism, dar mi-a întărit credinţa că nu e corect faţă de noi să abandonăm să arătăm şi ceea ce nu se vede şi ceea ce nu se spune.
Ligia Voro de la TV Târgu Mureș este laureată a programului Supporting Investigative Journalism pentru investigaţia Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Tîrgu-Mureş – Analize la suprapreţ

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate