Register

 


ECO-ROM AMBALAJE sustine sectiunea Mediu/Ecologie a TJA

Raul Cazan (2Celsius Network), Oana Dan (TVR și dela0.ro) și Ileana Ilie (Business Magazin) au fost printre laureații competiției Tânărul Jurnalist al Anului, câștigând Marele Premiu la secțiunea Mediu/Ecologie în 2012, 2011, respectiv 2008.

La aceste ediții, secțiunea Mediu/Ecologie a fost sponsorizată de Eco-Rom Ambalaje

„Eco-Rom Ambalaje susține, în fiecare ediție, secțiunea de mediu a competiției Tânărul Jurnalist al Anului, la baza acestei decizii aflându-se însăși rațiunea noastră de a fi – protejarea mediului înconjurător prin îndeplinirea obligațiilor de reciclare și valorificare a deșeurilor de ambalaje ce revin industriei de bunuri ambalate.

Problematicile de mediu trebuie să ocupe un loc din ce în ce mai important pe agenda publică a României, iar presa are un rol esențial în acest sens.”

Lorita Constantinescu,
Director Relatii Publice si Comunicare
ECO-ROM AMBALAJE

Eco-Rom Ambalaje este cea mai importantă organizație de preluare de la agenţii economici a obligațiilor de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje.

Eco-Rom Ambalaje S.A. a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului de responsabilitate a producătorului, în ţara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piață produse ambalate. Eco-Rom Ambalaje a început activitatea în 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei, ajungând în anul 2013 cu un portofoliu de 2.849 de companii responsabile – reprezentând circa 5% din forța de muncă salarială a României.

PROIECTE NAŢIONALE

Tânărul Jurnalist al Anului

Concursul „Tânărul Jurnalist al Anului" a fost iniţiat în 1998, cu sprijinul Edipresse AS Romania şi al sponsorului fondator - Vodafone Romania. Este un proiect adresat ziariștilor de presă scrisă până în 35 ani. Vlad Mixich (HotNews.ro), Petrișor Obae (paginademedia.ro), Cristian Ghinea (Dilema VecheCRPE), Cristina HurdubaiaGabriela Lupu (România liberă), Silvia Vrînceanu (Ziarul de Vrancea), Daniel Befu, Liviu Iolu (Adevărul), Andrei Luca Popescu (Gândul.info), Serinela Spătărelu (Ziare.com), criticul de teatru Cristina Modreanu și publicistul Cristian Pătrășconiu sunt printre laureații edițiilor anterioare.

LAUREAŢI

Vezi castigatorii editiilor anterioare

Fiind un premiu pentru tineri, s-a acordat o atenţie deosebită în alegerea membrilor juriului, a acelor oameni capabili să recunoască valoarea. Din convingerea că reputația și credibilitatea acestui concurs este dată de oamenii care îl girează, componența juriilor a ramas în mare parte aceeași de-a lungul timpului.

Există câteva experienţe formatoare
Există câteva experienţe formatoare pe care fiecare jurnalist ar trebui să le trăiască în carieră, iar stagiul într-o redacţie renumită din Occident este una dintre aceste experienţe. Toată recunoştinţa mea pentru oamenii minunaţi de la Freedom House, Comisiei Europene şi sponsorilor.
Bogdan Oprea este consilier de stat al Președintelui României, jurnalist, câștigător al al grantului „Bursele europene. Jurnaliști în dialog” în 2010

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate