Register

Liliana Gheorghe

Liliana Gheorghe

Liliana GHEORGHE este studentă la Sciences Po Paris, unde urmeză un program transdisciplinar de bachelor specializat în Afaceri europene şi Europa Centrală şi de Est. Liliana a fost stagiară la Freedom House România în iulie 2014. În prezent participă la un program de schimb cu Universitatea Bocconi din Milano, unde studiază economia şi managementul organizaţiilor internaţionale. Este interesată de domeniul politicilor publice, dorind să îşi continue studiile de master în această direcţie.

La MILANO, suntem de trei ori mai multi români la vot

Publicat în Freedom Network
Am ajuns la Consulatul României din Milano în jurul orei zece. Părea că nu am ajuns în același loc în care am votat în turul întâi, acum două săptămâni.

Doua cozi care se întind pe mai multe colțuri de stradă, clădirea consulatului este înconjurată de români. Sunt de toate vârstele: tinerii, familii cu copii și oameni între două vârste.

După câteva minute, mă abordează o tânără și îmi oferă un formular cu declarația pe proprie răspundere. O întreb dacă lucrează aici, dar îmi raspunde că s-a oferit voluntar pentru a-i ajuta pe cei de la consulat.

Discutând un pic cu cei din jur aflu că, indiferent de vârstă, au venit astăzi aici pentru că nu vor un președinte care să îi scoată pe corupți din închisoare și care să blocheze toate anchetele.

Stau deja de o oră la coadă. In față sunt sute de oameni și sper că în vreo trei ore voi reuși să intru în cabina de vot.

Suntem mulți, lumea vorbește despre faptul că cei de la consulat nu se așteptau la atâția oameni. Ultimii, vexați, indignați, cu totii speră să voteze însă astăzi.

Am cunoscut o mulțime de oameni interesanți, din domenii care variază de la jurnalism la afaceri europene, și am avut ocazia de a-mi dezvolta competențe profesionale importante legate de project management și de organizare de evenimente.Am cunoscut o mulțime de oameni interesanți, din domenii care variază de la jurnalism la afaceri europene, și am avut ocazia de a-mi dezvolta competențe profesionale importante legate de project management și de organizare de evenimente.După doi ani de studiu în afară, îmi doream să mă racordez într-un mod activ la ce se întâmplă în România. Un stagiu în țară mi s-a părut cea mai bună idee. Fiind studentă la Științe Politice, m-am orientat spre sectorul societății civile, tocmai pentru că voiam să aflu „de la sursă“ care este gradul de comunicare dintre ONG-uri și instituțiile publice, dar și care este efectul inițiativelor lor asupra reformelor derulate de aceste instituții. 

Experiența stagiului la Freedom House nu numai că m-a familiarizat cu mediul ONG din România, ci m-a suprins în mod pozitiv.

Am fost primită în echipa Freedom House, restrînsă, dar extrem de comunicativă și deschisă, și mai ales, dedicată cauzelor în care se implică.

Participând la derularea diferitelor proiecte, am realizat rolul cheie pe care îl joacă ONG-urile: acela de a aduce împreună oameni din diferite domenii și de a-i face să profite de acest schimb de cunoștințe.

Login

Autori FREEDOM NETWORK

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate