Register

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La MILANO, suntem de trei ori mai multi români la vot

Am ajuns la Consulatul României din Milano în jurul orei zece. Părea că nu am ajuns în același loc în care am votat în turul întâi, acum două săptămâni.

Doua cozi care se întind pe mai multe colțuri de stradă, clădirea consulatului este înconjurată de români. Sunt de toate vârstele: tinerii, familii cu copii și oameni între două vârste.

După câteva minute, mă abordează o tânără și îmi oferă un formular cu declarația pe proprie răspundere. O întreb dacă lucrează aici, dar îmi raspunde că s-a oferit voluntar pentru a-i ajuta pe cei de la consulat.

Discutând un pic cu cei din jur aflu că, indiferent de vârstă, au venit astăzi aici pentru că nu vor un președinte care să îi scoată pe corupți din închisoare și care să blocheze toate anchetele.

Stau deja de o oră la coadă. In față sunt sute de oameni și sper că în vreo trei ore voi reuși să intru în cabina de vot.

Suntem mulți, lumea vorbește despre faptul că cei de la consulat nu se așteptau la atâția oameni. Ultimii, vexați, indignați, cu totii speră să voteze însă astăzi.

Ultima modificare

Login

Autori FREEDOM NETWORK

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate