Register

Doneaza 2% pentru libertate

 

25 mai 2016 – termenul limită

 

pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit

 

către Freedom House România

Donează 2% pentru libertatea presei și anti-corupție

 


Freedom House România promovează statul de drept, drepturile omului, libertatea presei și libertatea de exprimare, respectul demnității umane, susține politicile anticorupție și integritatea în viața publică.

În 2015, Freedom House România a administrat 295.000 euro în cadrul proiectelor câștigate prin competiție la finanțatori precum Comisia Europeană, Granturi SEE și altele (pentru lista complete vă rugăm consultați prezentarea proiectelor noastre, disponibilă în josul paginii). Fiecare dintre aceste programe europene pe care le-am derulat necesită atragerea sau depunerea de către Freedom House România a unei co-finanțări care variază între 10-20%, în funcție de program.

Apreciem că, în 2016, pentru a putea derula aceste programe și pentru a organiza concursul Tânărul Jurnalist al Anului trebuie să atragem circa 100.000 euro din surse private. Putem realiza acest lucru împreună prin Campania Donează 2% pentru libertate. Contribuția dumneavoastră este esențială pentru a ne putea îndeplini misiunea. 

Această donație nu reprezintă o sponsorizare sau o donație suplimentară. Este o parte a impozitului pe venit pe care deja l-ați achitat, parte pe care dvs. alegeți să o direcționați către susținerea Freedom House România


Termenul limită pentru a depune declaratia 230 / formularul 230 este 25 mai 2016.


Cum puteți contribui
?

1. Dacă aveți numai venituri din salarii:

Completați Declaratia 230 / Formularul 230 (punctele A si B)

Nu trebuie să vă faceți probleme dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit venit. Va fi calculată de Fisc și puteți lăsa căsuța necompletată.

2. Dacă aveți venituri și din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, etc), veți completa Declaratia 200 – privind veniturile realizate în anul 2014, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III. Destinația sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Declaratia 230 / Formularul 230 si Declaratia 200 pot fi descărcate mai jos.

 Declaratia 230

(Formularul 230)

 Declaratia 200


3. Datele Freedom House România sunt deja completate în formulare:

• Numele organizației -Fundația Freedom House România

• Codul de identificare fiscală (codul fiscal) – CIF: 11628435

• Contul în format IBAN – RO39BACX0000004520546002 Banca Unicredit Țiriac, sucursala Nicolae Titulescu


4. După ce ați completat Declaratia 230 / Formularul 230, vă rugăm să o trimiteți prin poștă (sau să o depuneți personal) la Freedom House România - Bucuresti, Bdul. Ferdinand 125, sector 2 sau la administrația financiară de care aparțineți cu domiciliul.

Pentru orice detalii privind declaratia 230 / formular 230 sau actiunea Doneaza 2 la suta pentru libertate nu ezitați să ne contactați la 0731.909.907 sau 0731.909.909.

PROIECTE NAŢIONALE

 

 

Freedom House promovează cu eficiență valorile lumii libere
Un astfel de program adresat presei de investigații – un gen de presă ce luptă pentru a reduce răul de la nivelul unei societăți în cristalizare, cum este cea românească - a reconfirmat, pe de-o parte, existența dorinței de progres în presă, dar și, pe de altă parte, că Freedom House promovează, cu eficiență, valori specifice lumii libere, într-o țară în care, din ignoranță, sau din rea-credință, încă sunt marketabile valori anti-occidentale, îmbâcsite, expirate, menite a reduce din libertățile pe care le presupune democrația liberală globalizată.
Cerasel Cuteanu este jurnalist la GorjNews din Târgu Jiu. A câştigat premiul cel mare în cadrul proiectului „Supporting Investigative Journalism” pentru o investigaţie publicată în 2012: Marga a minţit când a spus că nu a luat bani publici “de pomană” de la UCB Târgu-Jiu

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate