Register

Seminare BEJD pentru ziaristi din presa locala la Alba Iulia si Sibiu

La Alba Iulia și Sibiu s-au desfășurat seminarele al treilea și al patrulea din cadrul programului Bursele Europene - Jurnaliști în dialog, program derulat de Freedom House România și Reprezentanța Comisiei Europene în România. Au participat ziariști locali din Transilvania și Banat. Dacă la Alba Iulia, seminar desfășurat în 22 august 2015 tema principală a fost legată de abordarea de către UE a crizei din Grecia și lecțiile pe care România le poate învăța din această criză, seminarul de la Sibiu, din 1 octombrie  2015, s-a concentrat pe tema migrației și impactul acesteia asupra spațiului Schengen.

Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România a răspuns întrebărilor ziariștilor prezenți. Dan Suciu, ziarist specializat în domeniul economic și purtător de cuvânt al BNR, și Dumitru Chirițescu, prorector al Univesității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu și publicist la Dilema Veche au vorbit despre problemele și perspectivele economice din cadrul Uniunii Europene, în timp ce Ciprian Ciucu, expert al Centrului Român pentru Politici Europene, a abordat criza imigranților și refugiaților în UE. Următorul seminar va avea loc la Timișoara, în 28 octombrie 2015.

PROIECTE NAŢIONALE

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate