Register

Securitatea energetica a UE, tema a seminarului Burselelor Europene de la Predeal

Opțiunile UE pentru întărirea securității energetice, piața unică de energie și rutele alternative, guvernanța economică europeană și recomandările Comisiei Europene din perspectiva semestrului european, rolul Mecanismului de Cooperare și Verificare în reformarea justiției și lupta anti-corupție din România, provocările trecerii la Euro, cu argumente pro și contra, legislația audiovizuală și construcția europeană au fost teme discutate la primul seminar din 2014 al proiectului Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog.

Seminarul s-a desfășurat la Predeal, între 27-29 iulie 2014, fiind organizat de Reprezentanța Comisiei Europene și Freedom House România.  

Au participat 15 ziariști și bloggeri, sesiunile fiind conduse de Ana Otilia Nuțu - expert în politici energetice și infrastructură de transport la Expert Forum, Dan Suciu - jurnalist specializat în economie, Cristina Guseth - director al Freedom House România, Roxana Morea - consilier de presă la Reprezentanța Comisiei Europene și Gelu Trandafir - jurnalist, director de comunicare la FHR și fost membru al CNA.

Următorul seminar va avea loc la Iași, între 4-6 iulie 2014.

PROIECTE NAŢIONALE

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate